Wie ben ik

André Canrinus

Na het afronden van mijn opleiding voor Technicus Bedrijfs Installaties (TBI) bij het toenmalige V.E.V., had ik nooit gedacht in de EMC wereld terecht te komen.
Na mijn opleiding bij de Marine ben ik bij de Koninklijke Luchtmacht aan het werk gegaan. Daar heb ik hoogfrequente apparatuur gekalibreerd en ook mijn zendmachtiging gehaald en ben gelicenseerd zendamateur. In die periode heb ik ook menig maal bij test-uitzendingen mijn eigen elektronica wel eens verstoord, en zo raakte ik nog meer geïnteresseerd in het EMC gebeuren.
Bij toeval ben ik een leuke baan in hoogfrequente techniek tegen gekomen en ben toen professioneel met EMC en Radio keuringen in aanraking gekomen bij de officiële test laboratoria. Door het werk als testengineer en later als consultant om bij bedrijven adviezen te geven over het opsporen en vooral oplossen van EMC storingen, kwam pas echt alle praktisch opgedane kennis van de afgelopen jaren naar voren.
In september 2009 heb ik mijn eigen weg gekozen en ben als zelfstandige verder gegaan met als doel mijn klanten vooral in het voortraject te helpen. In de loop van de jaren is dit uitgebreid met ook metingen en het geven van trainingen. In 2018 heb ik mijn eigen pand gekocht en heb ik een EMC meetruimte (3 meter FAR) en een trainingscentrum!

Milieuvriendelijk ondernemen

Canrinus Consultancy heeft het milieu ook hoog in het vaandel staan. Met 20 zonnepanelen wordt de totale verbruikte energie gecompenseerd. Het gehele gebouw wordt verwarmd en gekoeld met warmtepompen. De EMC-kamer (FAR) is opgebouwd met duurzame en goed recyclebare materialen.
Afval wordt gescheiden ingezameld.